Edoardo Miroglio – Thracian (Bulharsko) - Metoda - Tradiční metoda
#more#
V roce 2002 Edoardo Miroglio, známý italský výrobce textilu a vína, objevil v thrácké oblasti Bulharska dokonalé půdní a klimatické podmínky pro výrobu velmi kvalitních vín v obci Elenovo (jihovýchodně od Nové Zagory).
Pěstování vinné révy a výroba vína jsou pro region tradiční již od dob Thráků. Mnoho starověkých autorů vychvalovalo thrácké víno a receptura se předávala z otce na syna po generace.
Po důkladné analýze a testech půdy zjistil Edoardo Miroglio, že terroir Elenovo je pro Bulharsko jedinečný a je stejně dobrý pro pěstování červených, tak i bílých odrůd révy vinné. V důsledku toho se rozhodl založit zde jedno z nejmodernějších vinařství v Bulharsku.
S myšlenkou spojit italské know-how a místní terroir provedlo vinařství svou první produkci v říjnu 2005. Celkový proces výroby vín je řízen skupinou italských a bulharských enologů v čele se světově proslulým enologem Marcem Monchierem.
V současné době bylo na mimořádně vhodné půdě Elenovo vysázeno přes 220 hektarů vinic elitních francouzských a bulharských odrůd révy vinné. Některé z odrůd pěstovaných ve vinném sklepě Edoardo Miroglio jsou: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Pinot Noir, Chardonnay, Muškát Ottonel, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc, Mavrud, Rubin a Melnik 55.
Roční výrobní kapacita vinařství Edoardo Miroglio je přibližně 1 milion litrů vína. Výrobní cyklus pokrývá všechny technologické operace – od prvotního zpracování hroznů až po stáčení vína. Hlavní vybavení vinařství Edoardo Miroglio dodali přední italští a francouzští výrobci vinařských zařízení a technologií. Řízení a kontrola kvality výroby je prováděna nejmodernější laboratoří. Proces zrání probíhá ve vysoce kvalitních francouzských dubových sudech, které jsou zásadní pro kvalitu vyráběných vín.