Oranžová vína

Oranžová víná jsou taková vína, která byla vinifikována pomocí starobylých gruzinských kachetinských metod (Kvevri). Ty spočívají v tom, že jsou výlisky společně se šťávou nebo jemně podrcené hrozny macerovány a fermentovány s minimálním zásahem v keramických nádobách (amforách), které jsou utěsněny a zapuštěny do země. Tam proběhne spontánní alkoholové kvašení za přítomnosti divokých kvasinek a také přirozená jablečno-mlečná fermentace, celý proces kvašení trvá průměrně 20 dní. S nástupem zimy se kvasný proces přeruší. Dále zraje v amforách až do příchodu jara, kdy se hrozny velmi opatrně vylisují a bez filtrace či chemické stabilizace je výsledné víno lahvováno. 

Oranžová vína jsou charakteristická svou chutí. Naleznete zde tóny sušeného ovoce, oříšků, sušených květin či pomerančů. Jsou ale také více robustní a rustikální a pro někoho mohou mít nezvyklou chuť.

V nabídce najdete pouze ta vína, která jsme pro Vás osobně vybrali dle našeho nejlepšího vědomí i svědomí.

Sledujte nás na Instagramu

Přejít na profil Line of Wine