Polosuché červené víno vyrobené z odrůdy Negroamaro, která je velmi typická pro jih Itálie. Spolu s Primitivem tvoří nerozlučitelnou dvojku regionu Puglia (Apulie). Více
Celý popis produktu
Centocontrade Negroamaro IGT - Pliniana: Hrozny místní italské odrůdy Negroamaro jsou podrobeny maceraci společně s alkoholovým kvašením po dobu 5 dnů při kontrolované teplotě (27 °C) v nerezových tancích s dosažením také jablečno-mléčné fermentace. Na závěr je víno vyšperkované 5 měsíčním zušlechťováním na jemných kalech v ocelových nádržích.
Sur-lie metoda "ležení na kalech" přidává vínu specifické vlastnosti - zrání v přítomnosti vinných kalů zvýrazní jednotlivé vůně a víno získá bohatší chuť. Je také stabilnější, komplexnější a dosahuje nižšího obsahu síry.
Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.
Barva a vzhled
Granátově-rubínová
Aroma
Ovocné s bylinnými podtóny, jako je tymián či euakalyptus
Chuť
Jemna, kulatá a ovocitá s hladkými teplými taniny
Párování s jídlem
Ideální k červenému masu, vyzrálým sýrům a zvěřině
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku





Obsah alkoholu: 13,5 %
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Druh vína: polosuché
Odrůdy: Negroamaro
Země: Itálie
Oblast: Puglia
Vinařství: Pliniana
Objem: 0,75 l
| Druh vína | polosuché |
|---|---|
| Země | Itálie - Puglia |
| Odrůda | Negroamaro |
| Metoda | Sur-lie |




