Mladé víno fermentované spontánním kvašením, bez přidání kvasinek a intenzivním počátečním přečerpáváním s regulací teploty pod 30 stupňů. Středně plné víno s tóny jahod a borůvek. Má svěží ovocnou chuť se střední tříslovinou a vysokou přirozenou kyselostí. Velmi dobře se hodí k uzeným masům. Více
Celý popis produktu
"Le Benducce' Toscana I.G.T. - Tornesi: Sklizeň a výběr hroznů probíhá výhradně ručně koncem září a začátkem října. Následuje odstopkování, drcení a macerace se spontánním kvašením, rmut se intenzivně přečerpává s regulací teploty pod 30 °C. Zrání probíhá prvních 6 měsíců v ocelových kádích, dalších 6 měsíců zušlěchťováním v lahvích. Brunellos zrají v dubu minimálně 2 roky a vína Rosso di Motalcino musí zrát v dubu alespoň 1 rok. Le Benducce z Tornesi zraje v již zmiňovaných ocelových kádích, takže ho nelze prohlásit za víno D.O.C.G. Stále je ale vyrobené ze 100% Sangiovese, a proto je klasifikováno jako víno I.G.T.
Barva a vzhled
Svěží rubínově červená
Aroma
Vyznačuje se tóny jahod a borůvek
Chuť
Svěží ovocná se střední tříslovinou a vysokou přirozenou kyselostí
Párování s jídlem
Velmi dobře se hodí k uzeným masům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 14 %
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Sangiovese
Země: Itálie
Oblast: Toskánsko
Vinařství: Tornesi
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Toskánsko |
Odrůda | Sangiovese |