Bílé víno vyrobené prastarou metodou Kvevri, která byla vynalezena v Gruzii již před 8000 lety. V době vinobraní jsou pomleté hrozny umístěny do speciálních hliněných amfor (kvevri), kde zůstávají a fermentují s minimálním zásahem po dobu alespoň šesti měsíců. Více
Celý popis produktu
Marani Kvevri Rkatsiteli - Marani: Hrozny odrůdy Rkatsiteli jsou ručně sbírány v optimu své zralosti ve druhé dekádě září. V co nejkratším čase jsou převezeny do sklepa, kde podstupují pouze měkké odstopkování a následné přemístění do hliněných nádob Kvevri k fermentaci. Proces trvá asi 3 týdny, poté se hrozny vyndají a následuje jablečno-mléčná fermentace. Později jsou hliněné amfory znovu naplněny, uzavřeny a ponechány na 6 měsíční maceraci a fermentaci. Na jaře se hrozny velmi opatrně vylisují, vyčeří a přemístí do nerezových tanků pro několikaměsíční zrání.
Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.
Barva a vzhled
Světle jantarová
Aroma
Intenzivní, s tóny bílého ovoce a bylin
Chuť
Komplexní, s nádechem minerality
Párování s jídlem
Ideální víno k salátům s kuřecím masem a těstovinám se smetanovou omáčkou
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 13,5 %
Doporučená teplota podávání: Servírujte při teplotě 9-11 °C.
Druh vína: suché
Odrůdy: 100% Rkatsiteli
Země: Gruzie
Oblast: Kakheti
Vinařství: Manari
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Gruzie - Kakheti |
Odrůda | Rkatsiteli |
Metoda | Kvevri |
Ročník | 2018 |