Marani Kvevri Rkatsiteli

Marani
Cena
349 Kč

Vinařství

Kód produktu
90100138

Skladem
ks
(2 ks na skladě)

Bílé víno vyrobené prastarou metodou Kvevri, která byla vynalezena v Gruzii již před 8000 lety. V době vinobraní jsou pomleté hrozny umístěny do speciálních hliněných amfor (kvevri), kde zůstávají a fermentují s minimálním zásahem po dobu alespoň šesti měsíců. Více

Celý popis produktu

Marani Kvevri Rkatsiteli - Marani: Hrozny odrůdy Rkatsiteli jsou ručně sbírány v optimu své zralosti ve druhé dekádě září. V co nejkratším čase jsou převezeny do sklepa, kde podstupují pouze měkké odstopkování a následné přemístění do hliněných nádob Kvevri k fermentaci. Proces trvá asi 3 týdny, poté se hrozny vyndají a následuje jablečno-mléčná fermentace. Později jsou hliněné amfory znovu naplněny, uzavřeny a ponechány na 6 měsíční maceraci a fermentaci. Na jaře se hrozny velmi opatrně vylisují, vyčeří a přemístí do nerezových tanků pro několikaměsíční zrání. 

Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.

 Barva a vzhled
Světle jantarová

Aroma
Intenzivní, s tóny bílého ovoce a bylin

Chuť
Komplexní, s nádechem minerality

Párování s jídlem
Ideální víno k salátům s kuřecím masem a těstovinám se smetanovou omáčkou

Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku

Obsah alkoholu: 13,5 %

Doporučená teplota podávání: Servírujte při teplotě 9-11 °C.

Druh vína: suché

Odrůdy: 100% Rkatsiteli

Země: Gruzie

Oblast: Kakheti

Vinařství: Manari

Objem: 0,75 l

Parametry
Druh vína suché
Země Gruzie - Kakheti
Odrůda Rkatsiteli
Metoda Kvevri
Ročník 2018

Sledujte nás na Instagramu

Přejít na profil Line of Wine