Červené víno vyrobené metodou Kvevri, která byla vynalezena v Gruzii již před 8000 lety. V době vinobraní jsou pomleté hrozny umístěny do speciálních hliněných amfor (kvevri), kde zůstávají a fermentují s minimálním zásahem po dobu alespoň šesti měsíců. Více
Celý popis produktu
Marani Qvevri Saperavi - Marani: Hrozny odrůdy Saperavi jsou výhradně ručně sbírány v optimu své zralosti ve druhé dekádě září. Po měkkém odstopkování a jemným podrcení jsou hrozny přemístěny do hliněné amfory kvevri ke fermentaci. Proces trvá asi 3 týdny, poté se hrozny vyndají a následuje jablečno-mléčná fermentace. Později jsou nádoby Kvevri znovu naplněny, uzavřeny a ponechány na 6 měsíční maceraci. Na jaře se hrozny velmi opatrně vylisují, vyčeří a přemístí do nerezových tanků pro několikaměsíční zrání. Poslední fází výroby je lahování, poté již hotové putuje k nám.
Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.
Barva a vzhled
Sytě červená s tmavě fialovými odlesky
Aroma
Intenzivní, s nádechem zralého červeného ovoce a bylinek
Chuť
Jemná a šťavnatá, zakončená nasládlou kořenitostí a hladkými taniny
Párování s jídlem
Ideální víno ke grilovanému nebo uzenému červenému masu a vyzrálým sýrům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 13,5 %
Doporučená teplota podávání: Servírujte při teplotě 16-18 °C.
Druh vína: suché
Odrůdy: 100% Saperavi
Země: Gruzie
Oblast: Kakheti
Vinařství: Manari
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Gruzie - Kakheti |
Odrůda | Saperavi |
Metoda | Kvevri |
Ročník | 2018 |