Marani Kvevri Saperavi

Marani
Cena
365 Kč

Vinařství

Kód produktu
90100134

Skladem
ks
(5 ks na skladě)

Červené víno vyrobené metodou Kvevri, která byla vynalezena v Gruzii již před 8000 lety. V době vinobraní jsou pomleté hrozny umístěny do speciálních hliněných amfor (kvevri), kde zůstávají a fermentují s minimálním zásahem po dobu alespoň šesti měsíců. Více

Celý popis produktu

Marani Qvevri Saperavi - Marani: Hrozny odrůdy Saperavi jsou výhradně ručně sbírány v optimu své zralosti ve druhé dekádě září. Po měkkém odstopkování a jemným podrcení jsou hrozny přemístěny do hliněné amfory kvevri ke fermentaci. Proces trvá asi 3 týdny, poté se hrozny vyndají a následuje jablečno-mléčná fermentace. Později jsou nádoby Kvevri znovu naplněny, uzavřeny a ponechány na 6 měsíční maceraci.  Na jaře se hrozny velmi opatrně vylisují, vyčeří a přemístí do nerezových tanků pro několikaměsíční zrání. Poslední fází výroby je lahování, poté již hotové putuje k nám.

Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.

 Barva a vzhled
Sytě červená s tmavě fialovými odlesky

Aroma
Intenzivní, s nádechem zralého červeného ovoce a bylinek

Chuť
Jemná a šťavnatá, zakončená nasládlou kořenitostí a hladkými taniny

Párování s jídlem
Ideální víno ke grilovanému nebo uzenému červenému masu a vyzrálým sýrům

Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku

Obsah alkoholu: 13,5 %

Doporučená teplota podávání: Servírujte při teplotě 16-18 °C.

Druh vína: suché

Odrůdy: 100% Saperavi

Země: Gruzie

Oblast: Kakheti

Vinařství: Manari

Objem: 0,75 l

Parametry
Druh vína suché
Země Gruzie - Kakheti
Odrůda Saperavi
Metoda Kvevri
Ročník 2018

Sledujte nás na Instagramu

Přejít na profil Line of Wine