Červené gruzínské víno vyrobené výhradně z místní odrůdy Saperavi, pocházející z nejlepších vinic v regionu Kakheti, kterými vinařství Marani disponuje. Víno je produktem stejnojmenné apelace "Napareuli". Více
Celý popis produktu
Marani Napareuli - Marani: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po jemném odstopkování a drcení následuje fermentace při kontrolované teplotě (23-28°C) v nerezových tancích. Víno je fermentováno pomocí speciálních kmenů kvasinek. Macerace s pravidelným přečepráváním zajišťuje neustálý kontakt slupek s vínem a dodává mu přirozenou sílu. Po 12-15 dnech macerace, začíná fermentace jablečno-mléčná. Následně zraje 9-12 měsíců v 225 l dubových sudech, a poté v nerezových tancích před procesem lahvování.
Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.
Barva a vzhled
Nevýrazně rubínově červená
Aroma
Vyznačuje se tóny jahod a koření s jemným nádechem vanilky
Chuť
Hladká a příjemně strukturovaná
Párování s jídlem
Velmi dobře se snoubí s hutným masem, jako je hovězí nebo zvěřina
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 14 %
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Saperavi
Země: Gruzie
Oblast: Kakheti
Vinařství: Marani
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Gruzie - Kakheti |
Odrůda | Saperavi |
Ročník | 2017 |