Červené gruzínské víno vyrobené výhradně z místní odrůdy Saperavi pocházející z vinic v malebném údolí kolem řeky Alazani v oblasti Kakheti. Více
Celý popis produktu
Marani Pirosmani - Marani: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po jemném odstopkování a drcení následuje fermentace při kontrolované teplotě (28°C) v nerezových tancích. Víno je fermentováno pomocí kulturních kmenů kvasinek. Macerace s pravidelným přečepráváním zajišťuje neustálý kontakt slupek s vínem a dodává mu přirozenou sílu. Když fermentace dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, následuje zastavení ochlazením na 5 °C, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Barva a vzhled
Rubínová s fialovým odstínem
Aroma
Zralých ostružin a černého rybízu s tóny sušených švestek
Chuť
Plná s dobře vyváženým závěrem
Párování s jídlem
Velmi dobře se snoubí s hutným masem, jako je hovězí nebo zvěřina
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 12,5 %
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Saperavi
Země: Gruzie
Oblast: Kakheti
Vinařství: Marani
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Gruzie - Kakheti |
Odrůda | Saperavi |