Primitivo di Manduria se tradičně pěstuje jako již zapomenutá italská odrůda Alberello Pugliese. Hrozny raně dozrávají na jílovité půdě druhý týden v září. Sbírají se výhradně ručně a třídí pouze na ty nejlepší. Fermentace probíhá společně s macerací při kontrolované teplotě (20-22°C) po dobu 10-15 dní, poté se hrozny opatrně lisují. Víno dále zraje ve dřevě minimálně 6 měsíců. Poslední etapou výroby je zrání v lahvích před uvedením na trh. Výsledné víno je tmavě červené s fialovými odstíny. Na patře strukturovaně plné s jemnou kyselinkou a jemnými tříslovinami. Hodí se ke grilovaným masům a zrajícím sýrům. Více
Celý popis produktu
Barva a vzhled
Tmavě červená s fialovými odstíny
Aroma
Tóny lesního ovoce a vanilky
Chuť
Příjemně tříslovitá, strukturovaná a elegantní
Párování s jídlem
Vychutnejte si ho s grilovaným masem, zapečenými těstovinami nebo zralými sýry
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 14,5 %
Doporučená teplota podávání: Otevřete láhev alespoň 40 minut před podáváním. Servírujte při teplotě 17-19 °C.
Druh vína: suché
Odrůdy: 100% Primitivo di Manduria
Země: Itálie
Oblast: Puglia
Vinařství: Leone de Castris
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Puglia |
Odrůda | Primitivo |
Ročník | 2017 |