Červené víno vyrobené z odrůdy Montepulciano v italském regionu Abruzzo. Zásluhy na něm má rodinné vinařství Savini, které řadu "Tertulia" vinifikuje se záměrem zaujmout a představit ikonické odrůdy nejen střední Itálie co nejširšímu okruhu milovníků vín. Charakteristicky je ovocné ve vůni, v chutí ukazuje bohatost, eleganci a svěžest, díky měkkým tříslovinám a křupavé kyselince. Famózní víno v poměru cena/kvalita. Více
Celý popis produktu
"Tertulia" Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - Savini: Hrozny ikonické abruzské odrůdy Montepulciano jsou z vinic v obcích Morro d’Oro a Notaresco (provincie Teramo, region Abruzzo) sklizeny v druhé polovině října. Následuje vinifikace se záměrem zaujmout a představit Montepulciano v projevu, který odkrývá bohatou, přesto jednoduchou pitelnost, ovocné tóny ve vůni a eleganci. Vše zmíněné spočívá v 10 denní maceraci, následném lisování pneumatickým lisem a alkoholovém kvašení při kontrolované teplotě 20 °C s dosažením také maloaktické přeměny pro snížení celkové kyselosti ve víně. Proces dokončuje "soutirage" nebo-li přečerpávání vína z jedné nádoby do druhé za účelem filtrace. Finální je lahvování a měsíční rafinace.
Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.
Barva a vzhled
Rubínově červená
Aroma
Intenzivní s tóny ovoce (borůvky) a květin (fialka)
Chuť
Bohatá, elegantní a svěží, díky měkkým tříslovinám a křupavé kyselince
Párování s jídlem
Ideální k těstovinám s omáčkami obsahující maso, grilovaným pokrmům a středně zralým sýrům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku


Obsah alkoholu: 12,5 %
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Montepulciano
Země: Itálie
Oblast: Abruzzo
Vinařství: Fattoria Giuseppe Savini
Objem: 0,75 l
| Druh vína | suché |
|---|---|
| Země | Itálie - Abruzzo |
| Odrůda | Montepulciano |





