Víno tvořené kombinací odrůd Corvina, Rondinella, Corvinone a Molinara. Pochází z vinic v srdci oblasti Valpolicella Classico. Jedná se o svěží, chutné víno s neagresivní tříslovinou, zráno v ocelových kádích. Ideální víno k těstovinám, rýži a grilovanému masu Více
Celý popis produktu
Valpolicella Classico Organic Certified D.O.C. - La Dama: Sklizeň probíhá v polovině září na vinicích v srdci oblasti Valpolicella Classico, hrozny se sklízí a třídí ručně do 20 kg přepravek. Ve stejném období začíná i výroba vína z čerstvých hroznů. Macerují se, lisují a předávají do kvasných kádí. Celý proces je velmi jemný, protože si klade za cíl zachovat aroma a chuť ovoce, které jsou pro toto víno typické. Fermentace probíhá 15 dní v ocelových tancích pří kontrolované teplotě. Na samotný závěr víno zraje 7 měsíců v nerezových kádích a další 4 měsíce v lahvích před prodejem. Produkce tohoto vína činní 6000 lahví.
Barva a vzhled
Jasně rubínově červená s fialovými odstíny
Aroma
Vyznačuje se květinovými tóny a čerstvým ovocem
Chuť
Svěží a chutná, s neagresivní tříslovinou
Párování s jídlem
Ideální víno k těstovinám, rýži a grilovanému masu
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 13 %
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Corvina, Rondinella, Corvinone, Molinara
Země: Itálie
Oblast: Benátsko
Vinařství: La Dama
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Benátsko |
Odrůda | Corvina, Rondinella, Corvinone, Molinara |