Růžová vína
Růžové víno neboli rosé se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátké macerace (1-8hodin) rmutu.
#more#
Poté se postupuje zpravidla dvěma způsoby
U prvního způsobu se hrozny po krátké maceraci nelisují, ale šťáva se nechá přes síto vytéct samospádem. Tento postup se označuje jako samotok. Dále se už k tomuto mladému vínu chováme jako při výrobě klasického bílého vína. Takto vyrobené rosé bývá zpravidla sušší s vyšším obsahem kyselin.
Druhý způsob je o něco složitější. Pomleté a odstopkované hrozny se nechávají také naležet, ale po uplynutí určené doby (1 - 6 h) se veškerý obsah kádě vylisuje. Růžové se lisuje opatrně, ne za vysokých či nárazových tlaků aby v něm nebyli přílišné hořčinové tóny. Poté už je výrobní postup totožný jako u bílého vína.
V nabídce najdete pouze ta vína, která jsme pro Vás osobně vybrali dle našeho nejlepšího vědomí i svědomí.

Frizzante Rosé Brut BIO

Vino Rosato

Pinot Grigio Ramato "Sotto le Stelle"

Langhe Rosato D.O.C. Cereja

Domaine de Tamary Provence Rosé AC

San Gimignano Rosato D.O.C.

Blanc de Noir Spätburgunder

Bolicella Verona Rosato frizzante Sui Lieviti Organic Certified I.G.T.

Five Roses Metodo Classico

"San Rocco" Rosé Metodo Classico Extra brut

5l BiB Cabernet Sav. Rosé, polosladké

Sancerre Rosé Michel Vattan
