Šumivé víno řadíme mezi tzv. vína netichá. Toto víno obsahuje oxid uhličitý, proto je perlivé, tedy nacházejí se v něm charakteristické bublinky.

Vyrábí se prvotním nebo druhotným alkoholickým kvašením buď čerstvých vinných hroznů, případně hroznového moštu. Druhotné kvašení se spouští přídavkem tzv. tirážního likéru. Jedná se o směs hroznového cukru a kvasinek. Probíhat může druhotné kvašení buď v lahvích tzv. šampaňskou metodou, nebo v tanku metodou Charmat, případně transvazální metodou. Ta se odlišuje tím, že se po kvašení v láhvi neprovádí degorzáž (setřásání a odstřelení kvasinek), ale víno se přelije do ocelového tlakového tanku, odtud je postup stejny jako u technologie charmat.

V nabídce najdete pouze ta vína, která jsme pro Vás osobně vybrali dle našeho nejlepšího vědomí i svědomí.

Sledujte nás na Instagramu

Přejít na profil Line of Wine