Ikonické Prosecco z vinařství Montelvini. Pochází z vinic z nejprestižnějších oblastí - Conegliano a Valdobbiadene, právě tady vznikají ta nejzajímavější prosecca, co se týká kvality. Svěží a lahodné, ideální jako aperitiv. Více
Celý popis produktu
Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. - Montelvini: V polovině září, kdy jsou hrozny obvykle v nejlepší kondici se provádí výhradně ruční sběr. Nadále se třídí a nechávají se pouze hrozny v nevyšší kvalitě, poté podstoupí velmi jemné lisování a následnou statickou dekantaci (usazení hrubých částic na dno nádrže). Do vyčeřeného moštu se přidají vybrané kvasinky a ten se nechá kvasit v nerezu při kontrolované teplotě po dobu 15 dní. Stejná pozornost je věnována i druhotnému kvašení prováděné metodou charmat, při kterém v uzavřeném tanku vznikají natolik oblíbené bublinky. Po ukončení kvašení se přefiltruje, přidá dozáž , která ovlivní výslednou cukernatost vína - v tomto případě tedy Extra Dry a zalahvuje. Díky způsobu výroby bude Prosecco vždy lehčího a ověžujícího charakteru než v případě Champagne.
Barva a vzhled
Slámová
Aroma
Vyznačuje se tóny bílého ovoce
Chuť
Svěží a lahodná
Párování s jídlem
Ideální jako aperitiv
Obsah alkoholu: 11 %
Doporučená teplota podávání: 5-7 °C
Druh vína: Extra Dry
Odrůdy: 100% Glera
Země: Itálie
Oblast: Benátsko
Vinařství: Montelvini
Objem: 0,75 l
Druh vína | Extra Dry |
---|---|
Země | Itálie - Benátsko |
Odrůda | Glera |
Metoda | Charmat |