Ikonické italské víno z regionu Piemonte inspirující svou mimořádnou a nekomplikovanou chutí. Více
Gavi di Gavi "Masseria dei Camelitani" D.O.C.G - Terre da Vino: Základem pro elegantní Gavi di Gavi Masseria Dei Carmelitani z Piemontu jsou hrozny odrůdy Cortese. Réva, která produkuje hrozny pro toto víno, roste na vápencových půdách. Po sklizni jsou hrozny v co nejkratším čase převezeny do vinařství. Tam jsou vybrány a pečlivě rozděleny. Následuje fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Po dokončení fermentace pokračuje v harmonizaci na jemných kalech po dobu několika měsíců (Sur-lie)
Sur-lie metoda "ležení na kalech" přidává vínu speficické vlastnosti - zrání v přítomnosti vinných kalů zvýrazní jednotlivé vůně a víno získá bohatší chuť. Je také stabilnější, komplexnější a dosahuje nižšího obsahu síry.
Barva a vzhled
Světle žlutá se zelenkavými odlesky
Aroma
Vyznačuje se exotickým ovocem a bílými květy
Chuť
Jemná a nekomplikovaná, s příjemnou kyselinkou
Párování s jídlem
Ideální jako aperitiv k lehkým předkrmům a salátům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 12,5 %
Doporučená teplota podávání: 8-10 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: 100% Cortese
Země: Itálie
Oblast: Piemonte
Vinařství: Terra da Vino
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Piemonte |
Odrůda | Cortese |
Metoda | Sur-lie |