Dezertní víno vyrobené ze sušených hroznů odrůd Trebbiano, Malvasia a Colombana řádně vybraných v době sklizně a vinifikace. Jasné, harmonické se sladkou a vyváženou chutí. Perfektně se hodí například k bíločokoládovým dezertům nebo hodně uzrálým plísňovým sýrům. Více
Celý popis produktu
Vin Santo Del Chianti - Il Lebbio: Dezertní víno vyrobené ze sušených hroznů odrůd Trebbiano, Malvasia a Colombana. Sklizeň probíhá výhradně ručně na vinicích v poloze 250m nad mořem. Fermentace probíhá po třech měsících sušení hroznů v dubových sudech, dále zraje tři roky.
Barva a vzhled
Zlatá, slámově žlutá se sklonem k jantaru
Aroma
Velmi intenzivní
Chuť
Harmonicky sametová
Párování s jídlem
Perfektně se hodí například k bíločokoládovým dezertům nebo hodně uzrálým plísňovým sýrům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 16 %
Doporučená teplota podávání: 10-12 °C
Druh vína: sladké
Odrůdy: Colombana, Malvasia, Trebbiano
Země: Itálie
Oblast: Toskánsko
Vinařství: Il Lebbio
Objem: 0,75 l
Druh vína | sladké |
---|---|
Země | Itálie - Toskánsko |
Odrůda | Trebbiano, Malvasia, Colombana |
Metoda | Appassimento |
Ročník | 2013 |