Červené polosladké gruzínské víno vyrobené výhradně z místní odrůdy Saperavi pocházející z vinic Kondoli v malebném údolí kolem řeky Alazani. Více
Celý popis produktu
Marani Alazani Valley Red - Marani: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti na vincích Kondoli. V co nejkratší čas jsou převezeny do sklepa, kde podstoupí velmi jemné odstopkování a drcení, následuje fermentace při kontrolované teplotě (28°C) v nerezových tancích. Macerace s pravidelným přečepráváním a batonážemi zajišťuje neustálý kontakt slupek s vínem a dodává mu přirozenou sílu. Až fermentace dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, zastaví se prudkým ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Barva a vzhled
Tmavě červená s fialovými odstíny
Aroma
Dominantní vůně černého rybízu, ostružin a třešní
Chuť
Svěží a ovocná, stále plná
Párování s jídlem
Ideální víno k pálivým pokrmům asijské kuchyně
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 12 %
Doporučená teplota podávání: 14-16 °C
Druh vína: polosladké
Odrůdy: Saperavi
Země: Gruzie
Oblast: Kakheti
Vinařství: Marani
Druh vína | polosladké |
---|---|
Země | Gruzie - Kakheti |
Odrůda | Saperavi |