Perfektní červené gruzínské víno z malého rodinného vinařství bývalého prezidenta Gruzie - Saakashviliho. Víno bylo vyrobeno dle tradiční kakhetinské metody Kvevri. Více
Celý popis produktu
Saakashvili Saperavi Kvevri - Saakashvili: Hrozny místní odrůdy Saperavi byly použity pro výrobu tohoto jedinečného vína, které elegantně a odhodlaně odráží skvěý potenciál gruzínských vín. Víno bylo vyrobeno s minimálními zásahy, 8000 let starou vinařskou technikou, která je povážována za kolébku výroby vína - Kvevri. V době vinobraní jsou pomleté hrozny umístěny do speciálních hliněných amfor, kde zůstávají a fermentují s minimálním zásahem po dobu alespoň šesti měsíců. Na jaře se hrozny velmi opatrně vylisují, vyčeří a přemístí do nerezových tanků pro několikaměsíční zrání. Poslední fází výroby je lahování, poté již hotové putuje k nám.
Barva a vzhled
Tmavě červená s fialovými odstíny
Aroma
Intenzivní, zejména s tóny zralého peckovitého ovoce
Chuť
Bohatá a šťavnatá s mladým tříslovinatým závěrem
Párování s jídlem
Ideální víno k tučným masitým pokrmům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 13 %
Doporučená teplota podávání: 17-19 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Saperavi
Země: Gruzie
Oblast: Kakheti
Vinařství: Saakashvili
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Gruzie - Kakheti |
Odrůda | Saperavi |
Metoda | Kvevri |