Oranžové víno z autochtonní gruzínské odrůdy Kisi, vyrobené prastarou metodou Kvevri, která byla v Gruzii vynalezena již před 8000 lety, a právem je považována za kolébku výroby. Více
Celý popis produktu
Kisi Kvevri - Asadeli: Oranžové víno z mikro-vinařství Asadeli, které vlastní necelé 2 ha staré vinice s průměrným věkem keřů přes 50 let. Právě na ní vysazují hrozny odrůdy Kisi, ke kterým přistupují s úctou a odhodláním vytvořit jedinečný produkt s odrazem místa původu. Na vinicích i ve sklepě pracují s minimálním zásahem dle prastarých vinařských technik, které spočívají ve fermentaci společně s macerací na slupkách v uzavřených nádobách po dobu několika měsíců. Ve víně také proběhlo jablečno-mléčné kvašení.
Jablečno-mléčná fermentace (malolaktická fermentace) je biochemický proces, při kterém se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý za účelem snížení kyselosti vína.
Barva a vzhled
Nevýrazně oranžová
Aroma
Výrazné s především vůní zralého peckovitého ovoce a květin
Chuť
Strukturovaná, robustní a vytrvalá
Párování s jídlem
Ideální víno k tučnějším masům a zrajícím sýrům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 11,9 %
Doporučená teplota podávání: 12-14 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Kisi
Země: Gruzie
Oblast: Kakheti
Vinařství: Asadeli
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Gruzie - Kakheti |
Odrůda | Kisi |
Metoda | Kvevri |