Červené víno, vyrobené v zóně Valpolicella z hroznů odrůdy Corvina (95%) a malé množství Rondinella (5%). Zásluhy na něm má biologicky certifikované vinařství La Dama. Více
Celý popis produktu
Valpolicella Superiore Classico BIO D.O.C. CA' BESI. - La Dama: Sklizeň této vynikající Valpolicelly začíná na začátku října ručním výběrem a sklizní. Následuje částečné sušení hroznů metodou appassimento v dobře větraném prostředí, díky kterému hrozny koncentrují cukry. Fermentace v betonových tancích a roční zušlěchťování ve velkých dubových sudech. Poslední fází výroby je 6 měsíční zrání na láhvi.
Produkce činí pouze 3100 láhví.
Barva a vzhled
Intenzivní rubínově červená
Aroma
Vyznačuje se tóny třešní, vanilky, koření a také tabáku
Chuť
Středně plná, s jemnými taniny a příjemně dlouhým závěrem
Párování s jídlem
Obzvláště dobré k chodům s dušeným, vařeným, pečeným červeným masem a středně kořeněným sýrům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 14,5 %
Doporučená teplota podávání: 14-16 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Corvina a Rondinella
Země: Itálie
Oblast: Veneto
Vinařství: La Dama
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Benátsko |
Odrůda | Corvina, Rondinella |
Metoda | Appassimento |
Ročník | 2020 |