Hrozny pro výrobu Barbaresco Riserva DOCG Cascina Bordino se sklízí na stejnojmenných viničních tratích na východní straně obce Treiso. Patří mezi vinice s nejlepší expozicí na celém kopci, které se vyznačují strmým svahem a písčitou půdou s prachově šedými slínovitými vložkami, které vytvářejí štíhlou a kompaktní půdu. Výsledkem je víno, které vyniká svou aromatickou intenzitou, elegancí a komplexností, Barbaresco, které uzavírá a vyjadřuje dlouhou historii společnosti a vášeň pro skvělá vína odrůdy Nebbiolo. Více
Celý popis produktu
Barbaresco D.O.C.G. Riserva "Ris Bordino" - Tenuta Carretta: Vinifikace - kvašení s macerací a neustálým přečerpáváním, trvající po dobu 10-12 dní při kontrolované teplotě 28°C. Po dokončení víno zraje nejprve v dubovém tonneau a poté ve velkých sudech po dobu minimálně 36 měsíců. Následuje lahvování a další zrání po dobu 14 měsíců. Celkové zrání před uvedením na trh číní alespoň 50 měsíců. (počítáno od 1. listopadu roku, ve kterém byly hrozny sklizeny.)
Barva a vzhled
Živě granátově červená s fialovými nuancemi
Aroma
Intenzivní s vůní divoké růže, fialek a zralého červeného ovoce doprovázené kořenitými tóny
Chuť
Elegantní, komplexní, ovocná a plná s hedvábně jemnými taniny
Párování s jídlem
Vynikající k vydatným hlavním chodům, jako je červené maso, dušené maso, zvěřina a zralé sýry
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 14 %
Doporučená teplota podávání: 18-20 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Nebbiolo
Země: Itálie
Oblast: Piemonte
Vinařství: Tenuta Carretta
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Piemonte |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2017 |