Ikonické italské víno nesoucí nejvyšší kategorizaci italských vín - D.O.C.G. Vyrábí se výhradně z ručně sbíraných hroznů odrůdy Nebbiolo, které se sklízí z kopců z 11 podoblastí oblastí Barolo. Narozdíl od mladšího "sourozence" Barbaresca, které podstupuje pro získání nejvyššího označení kvality celkové zrání 2 roky (z toho alespoň 9 měsíců v dubu) a je z jiného klonu odrůdy, tak Barolo musí zrát alespoň 3 roky (z toho alespoň 18 měsíců v dubu), Riserva poté dokonce dvakrát tolik. V chuti se jedná o extrémně plné víno, které potřebuje dostatek času pro rozvinutí všech svých jedinečných vlastností. Zpravidla se nepije mladší než 5 let. Ideální víno ke zvěřině, grilovanému masu a vyzrálým sýrům Více
Barolo Essenze D.O.C.G. - Terre da Vino: Sklizeň a třídění hroznů probíhá výhradně ručně mezi koncem září a začátkem října v oblasti Barolo. Následuje odstopkování, drcení, spontánní fermentace bez přidání kvasinek a dlouhá macerace s intenzivním počátečním přečerpáváním s regulací teploty na max. 30 °C. Zrání probíhá minimálně 30 měsíců v sudech ze slavonského dubu. Poslední etapou výroby je zrání v lahvích před uvedením na trh.
Potenciál archivace 15 a více let
Doporučujeme před servisem dekantovat
Barva a vzhled
Výrazně rubínová
Aroma
Obklopující s nádechem dřevin, vanilky a tabáku
Chuť
Velmi komplexně harmonická, s plným působivým tělem a dlouhou perzistencí
Párování s jídlem
Výborně se hodí k těžkým masitým jídlům, jako je steak a zvěřina v kombinaci s houbovými omáčkami
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 14 %
Doporučená teplota podávání: Otevřete láhev alespoň 40 minut před podáváním. Servírujte při teplotě 17-19 °C.
Druh vína: suché
Odrůdy: Nebbiolo
Země: Itálie
Oblast: Piemonte
Vinařství: Terre da Vino
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Piemonte |
Odrůda | Nebbiolo |
Ročník | 2017 |