Nebbiolo je nepochybně nejslavnější odrůdou pro výrobu skvělých červených vín. Hrozny byly ale také vinifikovány, aby se získalo šumivé víno, často se znatelným zbytkovým cukrem, pro chutnější požitek a snížení jeho charakteristicky výrazných tříslovin na patře. Ztotožněním napsaného, je přesně tento sekt z vinařství Tenuta Carretta. Více
Celý popis produktu
Cuvée "San Rocco" Rosé Metodo Classico Extra brut - Tenuta Carretta: Hrozny pro toto cuvée, jsou sklizeny na vinicích San Rocco v Albě. Co jen nejrychleji jsou převezeny do vinařství, kde jsou rozdrceny vcelku v pneumatickém lisu při náležité ochraně moštu před oxidací. Po pár hodinách macerace na slupkách se mošt nechává kvasit v nerezových kádích při teplotě 16°C po dobu minimálně 6 měsíců. Po stáčení pro druhé kvašení, v dubnu po sklizni, následuje období zrání v láhvi po dobu 18 měsíců, po kterém následuje degoržování a dozáž 6g/l.
Barva a vzhled
Cibulová se zlatými odlesky
Aroma
Převládají tóny růží, sušených květů, sušeného ovoce a chlebové kůrky
Chuť
Plná, harmonická, zvláště pikantní na patře s vynikající strukturou a dlouhou perzistencí
Párování s jídlem
Ideální jako aperitiv k lehkým hlavním jídlům a čerstvým sýrům
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 12,5 %
Doporučená teplota podávání: 7-9 °C
Druh vína: Extra brut
Odrůdy: 100% Nebbiolo
Země: Itálie
Oblast: Piemonte
Vinařství: Tenuta Carretta
Objem: 0,75 l
Druh vína | Extra brut |
---|---|
Země | Itálie - Piemonte |
Odrůda | Nebbiolo |
Metoda | Tradiční metoda |