Vzhledem k selektivní poloze vinic Chianti jsou schopni získat maximální kvalitu pro výrobu typického toskánského červeného vína. Má intenzivní rubínovou barvu a vyvážené tělo. Ve vůni se promítají kořenité tóny a jeho chuť je suchá. Robustní a strukturované víno zvýrazňuje chuť masa, sýrů a typicky se podává k toskánské "polévce" Pasta e fagioli. Více
Celý popis produktu
Chianti D.O.C.G. - Il Lebbio: Víno vyrobené z hroznů - 90% Sangiovese, 5% Colorino a 5% Canaiolo, které se sklízí výhradně ručne na vinicích v poloze 150-250m nad mořem. Maceruje se společně s fermentací 20-25 dní, následuje druhotná jablečno-mlečná fermentace. Zrání probíha v betonových tancích, v prostředí vhodném pro stabilizaci vytěžených látek.
Barva a vzhled
Intenzivní rubínová, stárnutím přechází do granátové
Aroma
Kořenité tóny, kulatá a intenzivně příjemná vůně
Chuť
Správně tříslovitá, strukturovaná, ale jemná a elegantní s dobrou konečnou perzistencí. Zanechá v ústech příjemnou vzpomínku
Párování s jídlem
Zvýrazňuje chuť masa, sýrů a typicky se podává k toskánské "polévce" Pasta e fagioli
Vjemy se mohou lišit ročník od ročníku
Obsah alkoholu: 14 %
Doporučená teplota podávání: 14-16 °C
Druh vína: suché
Odrůdy: Sangiovese, Canaiolo
Země: Itálie
Oblast: Toskánsko
Vinařství: Il Lebbio
Objem: 0,75 l
Druh vína | suché |
---|---|
Země | Itálie - Toskánsko |
Odrůda | Sangiovese, Canaiolo |